خانه
> موزه ی بریتانیا, هخامنشیان (Achaemenid), آثار باستانی-تاریخی, ایران باستان > در چوبی با نقش داریوش در لباس فرعون
در چوبی با نقش داریوش در لباس فرعون
تصویر بالا در چوبی جعبه ای را نشان می دهد که برای نگهداری تندیس ها به کار می رفته که احتمالا در نیایشگاهی قرار داشته. تصویر روی در داریوش اول (521-486 پیش از میلاد) در سمت راست را نشان می دهد که لباس فرعون بر تن دارد و در حال پیشکش هدیه ای به خدای- آنوبیس است. و شخص ایستاده در سمت چپ ایسیس است. این اثر با شماره ی AES 37496 در موزه ی بریتانیا قرار دارد. تصویر توضیح موزه ی بریتانیا مربوط به این در را در عکس زیر می توانید ببینید.
آيا كتيبه اي هم روي ان هست كه دلالت بر داريوش بودن آن پيكره كند ؟
رضا جان توضیحات این مطلب رو از زیر نویسش که در خود موزه ی بریتانیا بود برداشتم که عکسش رو الان به مطلب اضافه کردم. به همین خاطر اطلاعاتم در موردش محدود است ولی با اظمینان میشه گفت که حتما متنی یا آیتم دیگری همراه با کتیبه یا توضیحی بوده که اونها نتیجه گرفته اند این نقش داریوش است. متاسفانه وبسایت موزه ی بریتانیا هم تمام آیتم هاش رو به صورت آنلاین نداره وگرنه توضیحات کاملتر بود. به هر حال اگر مطلب بیشتری در این زمینه پیدا کردم، به توضیحات همین پست اضافه خواهم کرد.
ولی در زمینه ی داریوش و مصر شاید این دو مطلب همین وبلاگ برات دیدنی باشه: 1 و 2
ای گوه به قبر پدر هر چی دروغگو و جاعل تاریخه. در راسشون فارسهای شیاد که هر چه میبینند از آن خود میدانند.ملتی عقده ای که د افسانه هایی مانند داریوش و کورش به سر میبرند.که از اشعار نژاد پرست کثیفی مانند فردوسی تراوش کرده.0
به به هامون جان! کجا بودی پسر؟ دلم تنگ شده بود. خوشحالم باز می بینمت : )))))
آخه روانی، عکس داریوش که مصری ها کشیدند چه ربطی به فردوسی توسی اونهم قرن ها بعد داره!
من فکر میکنم که این عکس مربوط به کشورگشایی داریوش در مصر باستان باشه چون روش بارعام با عکس مشابه در تخت جمشید بسیار شباهت داره…با این تفسیر کسی که بر صندلی نشسته داریوش کبیره!
من فقط می خواستم خیلی کوتاه به دوستمون هامون بگم که فکر نمی کنم کسی قصد این رو داشته باشه که نژاد فارس رو بخواد نژاد برتر یا تاریخ اونها رو خیلی بزرگ جلوه بده. ما فقط سعی داریم بدونیم در تاریخ چه گذشته به خصوص که در طی دوران تحصیلی در ایران این اطلاعات رو دراختیار دانش آموزان و دانشجوها نمی ذارن! همه می دونن که عرب ها و ترکها و دیگران هم دارای تمدنهای بزرگی هستن و بسیار تاثیر گذار. تمدن رو یک ملت به وجود نمیاره ، جا برای همه هست …
با درود به همه ی ایرانیان راستین و نژاده به گمان من این اقای هامون که نام ایرانی هم دارد یکی از ان پان ترکها یا پان عربهای گژستک باشند که همچون پورپیرارها و…اندیشه ای ایران ستیز دارندبرای هر چه بهتر روشن شدن ایشان و÷وچی اندیشه ها وباورهایشان سند روشنی از دیگر کشور آفریقایی ای که در روزگار هخامنشیان زیرفرمان ایران بود و استان کوشه(کشور اتیوپی امروزی) نام داشت را می آورم و آن سازه های رازآمیز لالیبلا lalibelaمیباشند که به همگی یکپارچه از سنگ تراشیده شده وبه نادرستی کلیسای ترسایان انگاشته شده اند زیرا که از بالا به گونه چلیپایی شکسته دیده میشوند اما به روشنی میتوان همانندی بسیار اشکاری را میان نگاره چلیپایی آنهاو چلیپای آرامگاههای شاهان هخامنشی در نقش رستم که یادمانی از فلسفه مهرازی یا همان آیین میترایی ایرانی کهن میباشدونیز ساخنمان ای سازه هی لالیبالا با ساختمان کعبه زرتشت در نزدیکی همان آرامگاههادید راستی جناب راییکااز نگاره رنگی فرستادگان ساسانی در دربار پولاکسین دوم هندی در غار آجانتا چیزی یافت نشد؟
نه زری جان متاسفانه مطلبی پیدا نکردم. امیدوارم اگر دوستان دیگر این را می خوانند و در این زمینه عکسی/اطلاعاتی دارند به اشتراک بگذارند.