گوشواره ی هخامنشی

شکل بالا یک گوشواره ی طلایی از دوره ی هخامنشی را نشان می دهد. این گوشواره با قطعاتی از فیروزه، عقیق و لاجورد تزیین شده است. قطر این اثر 5.1 سانتی متر است و اکنون در موزه ی هنرهای زیبای بوستون قرار دارد.

  1. ژانویه 27, 2011 در 1:03 ب.ظ.

    خیلی خوشگله
    جواهرات هخامنشی بی نظیرند!
    کلا هخامنشی ها بی نشیر بودند!

  2. ژانویه 27, 2011 در 1:45 ب.ظ.

    وب سایت جالبیست. عکسها با کیفیت هستند. گرچه تخصص اظهار نظر در مورد اطلاعات متنها را ندارم، اما به نظر حرفه ایی میایند . از معدود وبلاگهایی بود که دیدگاهی غیر احساسی، و مبتنی بر اطلاعات به تاریخمان را در آن دیدم.

    متن انگلیسی هم بگذارید بد نیست. در اروپا چه موزه ایی به جز لوور را پیشنهاد میکنید برای آثار باستانی ایران؟

    • raeeka
      ژانویه 27, 2011 در 7:34 ب.ظ.

      ایمان جان یکی از هدف های این وبلاگ هم همین بوده که به دور از تعصب و خیالپردازی مجموعه ی آثار تاریخی رو ببینیم. البته عدم وجود دایره المعارف آثار باستانی هم موضوع دیگری بود که انگیزه ی ایجاد این مجموعه شد.
      اطلاعاتی که در زیر عکس ها می بینید همگی ترجمه ی توضیحات موزه هاست. اگر یکی دو جمله ای از نویسنده ی وبلاگ اضافه شده باشه همیشه اشاره شده که نظر شخصی بنده است. اگر منبع کتابی هم باشد همیشه می کوشم که ذکرش کنم.
      در مورد ایجاد بخش معادل انگلیسی همین مجموعه، شاید یک سالی هست که فکر می کنم. ولی مشغله ی زیاد هنوز اجازه ی چنین کاری رو بهم نداده. مضافا اینکه دیگه فکر می کنم اون کاری است که از عهده ی یک نفر تنها خارج است.
      در میان موزه های اروپا، موزه ی بریتانیا هم بسیار دیدنی است. بر خلاف لوور بازدیدش هم مجانی است، مثل تمام موزه های دیگر انگلیس. مجموعه ی زیبایی از آثار ایران، خصوصا ایران باستان، در این موزه گردآوری شده.

  3. شاهرخ
    ژانویه 27, 2011 در 6:55 ب.ظ.

    سلام خدمت رایکای عزیز

    راستش این پست برام خیلی جالب بود فکر نمی کردم ایده استفاده از گوشواره های اینچنیی سابقه به این طولانی داشته باشه.البته من چند تا سوال داشتم خدمتتون:
    1:این آلت تزئینی با این ابعاد به نظر من به گردن اویز بیشتر شبیه هست چون فکر کنم برای گوشواره یکم سنگین و حجیم باشه نظر شما چیه؟

    2:راستش از یکی از دوستان شنیدم که در دوران هخامنشیان زنان جایگاه مساوی با مردان نداشتند و به عنوان جنس دوم تلقی میشدند.راستش با دیدن این پست به این فکر افتادم یه تحقیق مفصل در این مورد بکنم.خواهشا اگر مرجع یا اطلاعاتی در این مورد دارید من رو در جریان بگذارید.

    با تشکر

    • raeeka
      ژانویه 27, 2011 در 7:47 ب.ظ.

      سلام شاهرخ جان
      1- حقیقت مطلب این است که وقتی داشتم این پست رو می نوشتم به نظر خودم هم می اومد که قطر 5 سانتی متر برای گوشواره کمی زیاد است، ولی چون در توضیحات موزه گوشواره ذکر شده من هم همون رو نقل کردم. نمونه های گوشواره های دوره ی هخامنشی در موزه ها زیاد هست. نگاهی بهشون می کنم و اون وقت می شه راحت تر در مورد ابعادش نظر داد.
      2- در این پست گزیده هایی از کتاب Women in Ancient Persia (زنان در ایران باستان) نوشته Maria Brosius را می تونید بخونید. راستش من فکر می کنم هر چیزی رو باید در ظرف زمان خودش سنجید یعنی مثلا مقایسه کرد که در اون زمان رفتار با زنان در ایران چقدر با رفتار با زنان در یونان یا مصر متفاوت بوده. در این پست هم می تونید توصیحات یک لوح گلی دوره هخامنشی نشاندهنده پاداش کارکنان زن پس از زایمان رو ببینید. به نظر میاد که زنان استقلال مالی و کاری داشتند، بعضا رییس یک گروه کاری می تونستند باشند و افرادی در زیر دستشان کار کنند. ولی مثلا در همین لوح گلی پاداش به دنیا آمدن پسر بیشتر است. به هر حال نمی شه انکار کرد که در جامعه ای که بخش بزرگی از قدرتش رو از نیروی جنگی اش می گیره، مسلما پسر به کار بیشتری می آید. فکر می کنم چنین چیزی در مورد تمامی تمدن های باستانی و حتی تا سده های اخیر وجود داشته. ولی به نظر من در آثار ایران هیچ گاه جملات تحقیرآمیزی رو که در یونان نسبت به زنان دیده می شود، نمی بینیم. شاید در گفتار جداگانه ای این تفاوت رو ذکر کنم.

  1. No trackbacks yet.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: